Građani Srbije ne mogu još u Crnu Goru
01.06.2020 | 12:25h ► 13:25h Beograd

Građani Srbije ne mogu još u Crnu Goru

Građani Srbije ne mogu još u Crnu Goru Foto: Pixabay
Crna Gora od ponoći je otvorila granice prema Srbiji i drugim susedima ali državljani Srbije ne mogu da uđu u tu zemlju.

Odlukom crnogorske vlade u Crnu Goru od 1. juna mogu ući državljani i rezidenti 131 zemlje u kojima ima manje od 25 obolelih na 100.000 stanovnika, a Srbija nije među njima.

Državljani i rezidenti zemalja koje imaju manje od 25 obolelih od kovida-19 na 100.000 stanovnika kada uđu u Crnu Goru ne idu u karantin ili samoizolaciju, ne rade testove na koronu, niti im je potreban bilo kakav dokaz da nisu oboleli.

Na osnovu spiska koji je sinoć objavljen u Crnu Goru ne mogu ući ni građani Severne Makedonije jer je u toj zemlji povećan broj obolelih.

Od zemalja regiona u Crnu Goru mogu ući državljani Bosne i Hercegovine, Albanije, Hrvatske, Slovenije.

Spisak zemalja čiji državljani ili rezidenti mogu ući u Crnu Goru bez ikakvih potvrda objavljen je na sajtu Institita za javno zdravlje Crne Gore.

Iz zemalja u kojima je potvrđena stopa aktivnih slučajeva obolelih od koronavirusa veća od 25 na 100.000 stanovnika u Crnu Goru mogu da uđu samo njeni državljani i stranci sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori kojima se određeuje mera stavljanja u samoizolaciju ili karantin u trajanju od 14 dana. 

Licima kod kojih je PCR testiranjem na SARS-CoV-2 dobijen negativan rezultat testa na novi koronavirus, mjera samoizolacije i karantina ukida se nakon 14 dana.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side