18.01.2018 | 11:28h ► 12:31h Sarajevo

Grabar-Kitarović skratila posetu BiH

Grabar-Kitarović skratila posetu BiH Foto: Beta/Hina/Almir Razic
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović danas će završiti zvaničnu posetu Bosni i Hercegovini, obilaskom nekoliko opština na području srednje Bosne u kojima su Hrvati većinsko stanovništvo.

Regionalna N1 televizija objavila je da je prvobitno planirana trodnevna poseta skraćena za dan, pa je obilazak Tuzle, Dervente i Orašja otkazan, a razlozi su isključivo organizacione prirode.

Pozivajući se na krugove bliske hrvatskoj predsednici, N1 je objavila da će taj deo severne Bosne posetiti u martu kada njen kabinet bude privremeno izmešten u Brodsko-posavsku županiju.

Zbog vremenskih uslova otkazan je i planirani obilazak franjevačkog samostana na Gučoj Gori kod Travnika, pa će Kolinda Grabae-Kitarović danas posetiti jedino Novu Bilu, Vitez, Žepče i Usoru.

 

Grabar-Kitarović mimo protokola posetila Ahmiće

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović posetila je danas Ahmiće u srednjoj Bosni iako to nije bilo predviđeno protokolom, a ona je kod spomen obeležja položila cveće i odala poštu stradalim Bošnjacima.

U Ahmićima su hrvatske snage 16. aprila 1993. ubile 116 Bošnjaka, među kojima je bilo 33 žena i dece.

Ahmiće je ranije posetio bivši hrvatski predsednik Ivo Josipović, koji je ocenio da bi i sadašnja hrvatska predsednica trebalo da poseti to mesto i oda poštu bošnjačkim žrtvama.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side