Gotovina: Oluja odredila budućnost Hrvatske i početak kraja rata
05.08.2020 Knin

Gotovina: Oluja odredila budućnost Hrvatske i početak kraja rata

Gotovina: Oluja odredila budućnost Hrvatske i početak kraja rata Foto: Beta/Hina/Mario STRMOTIC
Penzionisani hrvatski general Ante Gotovina izjavio je danas na centralnoj manifestaciji povodom 25. godišnjice vojno-policijske akcije Oluja u Kninu da je ta akcija "odredila budućnost Hrvatske, početak kraja rata i uspostavljanje mira".

"Kroz naučene lekcije iz naše burne i bremenite istorije jači smo, bolji ljudi, spremni s optimizmom promišljati i raditi danas za bolje sutra", rekao je Gotovina na svečanosti obeiežavanja Dana pobede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Gotovina, koji je u Hagu oslobođen odgovornosti za ratne zločine tokom i posle akcije Oluja, rekao je da su strahote rata u kolektivnoj svesti naroda i temelju hrvatske državnosti.

"Strahote rata, godine patnji i stradanja nevinih, žrtve života mladih vojnika i onih koji su izgubili svoje zdravlje, u kolektivnoj su svesti našeg naroda, ugrađeni u temelje hrvatske državnosti", rekao je.

On je dodao da se "25 godina života u miru i sigurnosti Hrvatska razvija i gradi u modernu evropsku demokratiju, socijalno pravednu državu koja brine o najmanjima i najugroženijima jer oni su ogledalo stanja društva, državu u kojoj svi njeni ljudi, bez obzira na različitosti uživaju sigurnosti i slobode, jednaka prava i obaveze".

"Zajedništvom svih nas, od prvih na čelu do najmanjih, ostvarićemo postavljene ciljeve i znaćemo odgovoriti na sve izazove vremena u kom živimo", kazao je Gotovina u obraćanju državnom vrhu, braniteljima i građanima.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side