12.02.2019 | 18:20h ► 19:22h Sarajevo

Gačića locirala Obaveštajno-bezbednosna agencija BiH, ubijen u razmeni vatre s policijom

Gačića locirala Obaveštajno-bezbednosna agencija BiH, ubijen u razmeni vatre s policijom Foto: pixabay
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto izjavio je da je na pronalasku višestrukog ubice Edina Gačića radilo više od 1.200 policijskih službenika.

"Želim se zahvaliti svim policijskim službenicima, gradjanima koji su zadržali mir, nastavili sa svojim životima onako kako smo ih zamolili", kazao je Forto na vanrednoj konferenciji za novinare.

Gačića su u lepeničkom naselju Košćan kod Kiseljaka ubili su pripadnici specijalne policije Kantona Sarajevo, a u toj akciji lakše je povredjen jedan policajac.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica rekao je da Gačić više nije bezbednosna pretnja po gradjane na tom području i da je zbog toga jako srećan.

"Želim da se setim, pre svega, porodice preminulog Suada Sultanića u Konjicu i našeg preminulog policajaca. Želim iskazati zahvalnost gradjanima koji su bili na usluzi, što imaju poverenja u MUP i Vladu KS koja je uložila maksimalne napore, FUP-u, OSB, SIPA i svim drugim kantonalnim ministarstvima", kazao je Katica.

Prema njegovim rečima, potraga za Gačićem bila je najmasovnija potraga u poslednje vreme za nekom osobom.

Komesar MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović izneo je detalje o samoj akciji.

On je kazao da je Gačićevu lokaciju otkrila Obaveštajno-bezbednosna agencija BiH (OBA), koja je podeljenja rukovodiocima ostalih policijskih agencija, posle čega je napravljen plan akcije.

"U jutarnjim časovima krenulo se u realizaciju tog plana više policijskih agencija. Krenulo se u pregled i pretres šireg lokaliteta na području Hadžića i Kiseljaka. U poslepodnevnim časovima pripadnici MUP-a KS su došli do relevantnog traga, koji je na kraju doveo do izvršioca ovog krivičnog dela", kazao je Halilović.

On je naveo da Gačić nije želeo da se preda, pa je došlo do razmene vatre, u kojoj je lakše je povredjen policijski službenik, radi se o okrznuću, van životne je opasnosti", kazao je Halilović.

 

Gačić ubijen u akciji specijalaca, lakše ranjen i jedan policajac

Pozivajući se na izvore bliske istrazi, Dnevni avaz je naveo da je Gačić, kada je bio opkoljen, pucao na policajce i tom prilikom jednog lakše ranio.

"Kada su ga okružili specijalci, on je na njih otvorio rafalnu paljbu koja mu je odmah uzvraćena", navodi se u tekstu.

Prema nezvaničnim informacijama, kod Gačića je pronađen službeni pištolj ubijenog policajca Federalne uprave policije Mahira Begića.

Edin Gačić je pre osam dana ubio Suada Sultanića u Podorašcu kod Konjica, a 9. februara je na području Suhodola kod Tarčina ubio policajaca Begića, koji je bio na dužnosti.

Ranije je počinio još dva ubistva - 1998. oduzeo je život Ismetu Guniću, koji je kao i Gačić bio pripadnik odreda El mudžahid, a potom je 2002. ubio svoju majku.

Iz zatvora u Bihaću pušten je na slobodu u leto 2017.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side