Filipče ponovio da je još rano za otvaranje granica i da to treba koordinirati
22.05.2020 Skoplje

Filipče ponovio da je još rano za otvaranje granica i da to treba koordinirati

Filipče ponovio da je još rano za otvaranje granica i da to treba koordinirati Foto: Novi magazin / SA
Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče ponovio je danas da misli da je za njegovu zemlju još rano za otvaranje granica i da to u regionu treba uraditi koordinirano.

"Smatram da je za otvaranje granica kod nas još rano. Smatram da treba da prođe još jedan period u kojem ćemo implementirati naše mere olabavljenja i da posle, na organizovan način, razgovaramo o otvaranju granica", rekao je on novinarima.

Filipče je objasnio da misli da je u otvaranju granica u regionu potreban kooridinaran pristup i da se pre toga treba dogovriti prelazak granica bez testova i bez pravljenja gužvi, kao i bespatno lečenje ako neko na putovanju oboli od koronavirisa.

Ministar zdravlja Severne Makedonije je rekao da je o tome već razgovarao sa grčkim kolegom u Atini i da očekuje odgovor, kao i da je ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov na video sastanku sa ministrima susednih zemlja razgovarao o tome da se napravi zajednička strategija.

Filipče je izjavu novinarima dao u prisustvu premijera Severne Makedonije Olivera Spasovskog i vicepremijera za evropske poslove Bujara Osmanija, sa kojima je Bolnici za infektivnd bolesti u Skoplju pristvovao uručivanju donacije od 85 neinvazivnih respiratora.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side