05.08.2019 Sarajevo

EU o sporazumu lidera u BiH o Savetu ministara: Važan korak napred

EU o sporazumu lidera u BiH o Savetu ministara: Važan korak napred Foto: prtscr ytb
Sporazum lidera političkih stranaka u Bosni i Hercegovini o formiraju novog Saveta ministara BiH, uz posredovanje specijalnog predstavnika EU u BiH ambasadora Larsa-Gunara Vigemarka, važan je korak napred, pre svega za zemlju i njene građane, saopštila je portparolka EU Maja Kocijančič.

U izjavi Kocijančič, prosleđenom medijima iz Delegacije EU u BIH, navodi se da je formiranje vlade od ključne važnosti za napredak zemlje u procesu integracije u Evropsku uniju.

„Političke stranke su se čvrsto opredelile da uspostave funkcionalne vlasti i nastave sa provođenjem neophodnih zakonodavnih i socioekonomskih reformi, te sa konkretnim koracima u ključnoj oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala“, istakla je portparolka EU.

Kako bi se zadržao neophodan zamah, dodala je Kocijančič, EU očekuje od političkog vođstva u BiH da nastavi sa formiranjem vlasti i bez daljeg odlaganja omogući redovno funkcionisanje svih institucija, kako bi se obezbedila provedba reformi u skladu sa evropskim standardima i vrednostima.

Lideri SDA, SNSD i HDZ BiH Bakir Izetbegović, Milorad Dodik i Dragan Čović postigli su danas dogovor vezan za formiranje Saveta Ministara Bosne i Hercegovine, te potpisali Principe za formiranje vlasti na nivou Bosne i Hercegovine.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side