Džaferović: Zabrinjavajuće blaga Vučićeva reakcija na Dodikove pretnje otcepljenjem RS
15.02.2020 Sarajevo

Džaferović: Zabrinjavajuće blaga Vučićeva reakcija na Dodikove pretnje otcepljenjem RS

Džaferović: Zabrinjavajuće blaga Vučićeva reakcija na Dodikove pretnje otcepljenjem RS Foto: prtscr ytb
Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović je danas izjavio da je zabrinjavajuće je blaga i neutralna reakcija predsednika Srbije Aleksandra Vučića na to što je danas srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik danas u Beogradu ponovo najavio referendum o otcepljenju Republike Srpske.

"Ako Vučić zaista poštuje Dejtonski mirovni sporazum, suverenitet i integritet BiH - kao što tvrdi, onda i Dodiku i svima oko Dodika mora jasno reći da je secesija nemoguća, da se odluke Ustavnog suda moraju poštovati, a institucije države BiH ne smeju blokirati", kazao je Džaferović.

Sarajevski mediji su preneli da je on ocenio da Dodik "bez potrebe ide u Beograd", ali da će se o BiH odlučivati isključivo u Bosni i Hercegovini.

"Umesto što bez potrebe diže tenzije u BiH i regionu, bolje bi mu bilo da se okrene poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma, Ustava BiH i odluka Ustavnog suda BiH, te da deblokira rad državnih institucija", rekao je Džaferović o Dodiku.

Po njegovim rečima, Dodik "neće nikada od BiH odvojiti nijedan njen pedalj i to mora biti jasno i njemu i svima koji, možda, o tome sanjaju".

"Isto tako, mora mu biti jasno da neće proći ni njegove bahate pretnje, uvrede i ucene. Na ultimatume ne pristajemo, niti se Dodika plašimo", kazao je Džaferović.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side