Drugi čovek Sberbanke: Razmišlja se o tužbi protiv Todorića
31.05.2017 Zagreb

Drugi čovek Sberbanke: Razmišlja se o tužbi protiv Todorića

Drugi čovek Sberbanke: Razmišlja se o tužbi protiv Todorića
Prvi zamenik predsednika Uprave ruske Sberbanke, najvećeg kreditora Agrokora, Maksim Poletaev izjavio je za zagrebački Večernji list da se razmišlja o tužbi protiv porodice Todorić zbog prikrivanja pravog stanja u posrnulom koncernu.

Poletaev je u intervjuu za današnje izdanje dnevnika rekao da su mu Todorićevi dugo lagali prezentirajući mu nepotpune bilanse. On je dodao da su izgubili poverenje, a ono je temelj za nastavak spašavanja. Zbog toga i razmišljaju o tužbi protiv porodice Todorić, navodi Večernji list.

U razgovoru za list Poletaev je rekao da je Sberbanka oprezna u novom finansiranju posrnulog koncerna i da traži garancije da će novoodobrena sredstva biti vraćena, ali i bolju saradnju s vanrednom upravom i Vladom.

Drugi čovek ruske banke ocenio je da je razgovor koji je u ponedeljak vodio s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem bio otvoren i dodao da mu je jasno izneo stavove Sberbanke.

"Prva zamerka odnosi se na profesionalnost tima koji vodi proces, što je bitno s obzirom na vrlo jaku konkurenciju trgovačkih lanaca. Važno je znati da je potrebno na tom području imati menadžment koji ima iskustva u tom segmentu u ovom važnom razdoblju za kompaniju. Izgleda da toga sada nema u Agrokoru", rekao je Poletaev.

Premijeru je takođe rekao da što se tiče novog kredita Agrokoru, smatra da koncernu treba manje novca za likvidnost i da treba pronaći "jeftiniji način finansiranja kompanije nego što je kroz 'roll up'".

"Trenutni predlog 'roll-up' za nas nije prihvatljiv jer smo mi najviše izloženi, za 1,1 milijardu evra", naglasio je Poletaev.

Drugi čovek Sberbanke bio je u ponedeljak u Zagrebu na razgovorima o nastavku finansiranja posrnulog koncerna Agrokor, koji čeka novi kredit za nastavak poslovanja.

Ruska banka dosad je kreditirala Agrokor s oko 1,1 milijardu evra, a poslednji kredit u iznosu od oko 100 miliona evra odobrili su koncernu početkom godine.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side