Doktorka Dragojević-Stojić tužiće ministra unutrašnjih poslova zbog širenja lažnih informacija
22.05.2020 Banjaluka

Doktorka Dragojević-Stojić tužiće ministra unutrašnjih poslova zbog širenja lažnih informacija

Doktorka Dragojević-Stojić tužiće ministra unutrašnjih poslova zbog širenja lažnih informacija Foto: Beta / Ljiljana Kovačević
Doktorka Maja Dragojević-Stojić, koja radi u kovid bolnici u Prijedoru, najavila je podizanje tužbe protiv ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača, koji je, u obraćanju u parlamentu Republike Srpske, rekao da je ona od prvog dana borbe protiv pademije korona virusa na bolovanju.

Dragojević-Stojić, koja je i član Predsedništva Srpske demokratske stranke (SDS), izjavila je da je nedopustivo da neko upućuje takve optužbe i širi lažne informacije o doktoru koji je na prvoj liniji borbe protiv Korone.

Ona je na konferenciji za novinare istakla da u proteklih 16 godina, od kada radi kao internista-kardiolog, nema nijedan dana bolovanja, što se, kako je navela, lako može proveriti.

Ističe da optužbe na njen račun za nju predstavljaju veliku uvredu časti.

Dragojević-Stojić je navela da zaposleni u Korona timu u Prijedoru rade u veoma teškim improvizovanim uslovima.

"Veći deo dana provodimo u opremi u kojoj ne možemo da dišemo, danonoćno lečimo teške pacijente i borimo se za njihove živote", kazala je ona.

Novinarima je podelila i svoje fotografije iz bolnice u Prijedoru na kojima je pod punom zaštitnom opremom.

Doktorka Maja Dragojević – Stojić početkom aprila dobila je prekršajni nalog sa kaznom od 1.000 konvertibilnih maraka (500 evra) zbog navodnog kršenja odluke Vlade Republike Srpske o zabrani izazivanja panike i nereda za vreme vanredne situacije na teritoriji RS.

Kazna je usledila nakon što je Stojić, kao članica Predsedništva opozicione Srpske demokratske stranke, izjavila da postoje problemi u zdravstvu u Republici Srpskoj, manjku respiratora, te o tome kako određene zdravstvene ustanove nemaju ni epidemiologa, ni infektologa.

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač juče je na posebnoj sednici parlamenta RS, obrazlažući zašto je protiv doktorke Dragojević-Stojić podnesen prekršajni nalog i zašto je kažnjena, rekao da je ona svojom izjavom izazivala paniku u trenutku kada su se lekari u RS borili protiv pandemije virusa, a ona otišla na bolovanje.

Lukač je kazao da će sve kazne koje su izrečene na osnovu Uredbe o zabrani izazivanja panike i širenja lažnih informacija, koja je posle reagovanja međunarodnih predstavnika u RS povučena za samo sedam dana, biti povučene.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side