11.03.2018 Sarajevo

Dodiku uručeno priznanje opštine Srebrenica, oštre reakcije Bošnjaka

Dodiku uručeno priznanje opštine Srebrenica, oštre reakcije Bošnjaka Foto: Beta / Miloš Miškov
Predsedniku Republike Srpske (RS) Miloradu Dodiku danas je povodom Dana opštine Srebrenica uručeno najveće priznanje te opštine - Plaketa sa zlatnim grbom za izuzetan doprinos razvoju te lokalne zajednice.Dodik je na svečanoj sednici povodom Dana opštine Srebrenica kazao da to priznanje ne doživljava kao pobedu nad bilo kim, već kao priznanje za ono što je zajedno sa entitetskim vlastima učinio na razvoju Srebrenice.

"Ovo je specifično mesto, zbog tragedije koja se ovde desila, ali mesto koje daje šansu da se pomirimo, da se ne deli bol, nego jednostavno da svi oni koji su odgovorni za bilo koji zločin odgovaraju, a da se bol poštuje i uvažava", rekao je Dodik.

Istakao je da je zahvalan i Srbiji i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću zbog donacija Srebrenici.

Plaketa sa srebrenim grbom opštine na svečanoj sednici Skupštine Srebrenice dodeljena je srpskom članu Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću.

Cereminiji je prisustvovao i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, ali nisu prisustvovali bošnjački odbornici u znak protesta što je najveće opštinsko priznanje dodeljeno Dodiku.

U centru Tuzle danas su se okupile predstavnice udruženja "Žene Srebrenice", koje su osudile dodelu nagrade opštine Srebrenica predsedniku RS.

"Ogorčeni smo zbog dodele plakete čoveku koji negira genocid, ne priznaje presude Haškog tribunala i dozvoljava da se fakultetima, trgovima i ulicama daju imena presuđenih ratnih zločinaca", navela je predsednica tog udruženja Hajra Ćatić.
 

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 11.03.2018, 19:42h Doki (2)

    Bošnjaci iz Srebrenice i većina iz BiH još uvijek žive zavedeni politokm Alije Izetbegovića koju SDA slijedi. Mora doći do otrežnjenja kod naroda, ali trepa pišteni bošnjak izdržati.

Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side