15.11.2018 Banjaluka

Dodik: Zalagaću se za stabilnost institucija i političke situacije u BiH

Dodik: Zalagaću se za stabilnost institucija i političke situacije u BiH Foto: prtscr ytb
Novoizabrani srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da će se zalagati za uspostavljanje dogovora oko zajedničkog interesa na nivou BiH, uz poštovanje Ustava i Dejtonskog sporazuma, ali ne i nametnutih rešenja visokog predstavnika međunarodne zajednice u toj zemlji.

Na sastanku sa ambasadorom Irske u BiH Majlsom Gajranom, Dodik je rekao da će se Republika Srpska usredsrediti isključivo na ekonomska pitanja, a da će se on kao srpski član Predsedništva BiH zalagati za stabilnost institucija i političke situacije u BiH, kao i da BiH što pre dobije status kandidata za članstvo u EU, saopšteno je iz Dodikovog kabineta.

"Želimo fleksibilniji odnos Brisela prema tom statusu i zalagaću se za zajedničku izjavu članova Predsedništva BiH kojom ćemo pozvati EU da nam što pre dodeli status kandidata. Time bi BiH dobila novi podsticaj i dinamiku", rekao je još uvek aktuelni predsednik RS.

On je kazao i da očekuje da na nivou BiH bude ostvaren napredak u oblasti ekonomije i da počne veliki investicioni proces izgradnjom infrastrukture.

Dodik i Gajran su se složili da bi dobro bilo da BiH razmeni pozitivna iskustva sa Irskom, koja ostvaruje ekonomski rast.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side