Dodik: Volja srpskog naroda u BiH mora biti poštovana
15.10.2019 Beograd

Dodik: Volja srpskog naroda u BiH mora biti poštovana

Dodik: Volja srpskog naroda u BiH mora biti poštovana Foto: Beta / Dimitrije Goll
Srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da izborna volja srpskog naroda u BiH mora da bude ispoštovana.

Komentarišući izjavu lidera SDS-a Mirka Šarvića da treba iskoristiti sve metode da institucije na nivou BiH budu deblokirane, ne isključujući ni mogućnost promene parlamentarne većine, on je naveo da "BiH ne može opstati na prevarama i igrama u kojima učestvuje Šarović".

"Ako misle da mogu da formiraju vlast bez SNSD-a i izborne volje srpskog naroda neka to učine. Ne želimo da budemo podanici i tu su naši stavovi jasni", kazao je Dodik za banjalučki "Glas Srpske".

On je kazao da SNSD "ne ide u formiranje zajedničkih institucija na nivou BiH da tamo sedi, već da ostvari prava srpskog naroda".

"Očito je da po stavovima koje iznosi Mirko Šarović i njemu slični, BiH nije ništa drugo do prevara. Ne želimo da budemo podanici niti da se ponašamo kao podanici. Ako Šarović želi da nastavi podaništvo prema Bošnjacima, srećno mu bilo i neka nastavi da se tako ponaša", kazao je Dodik.

Šarović je izjavio da rad parlamenta blokira SNSD, a prati ga HDZ BiH.

"Ukoliko se nastavi sa blokadom onda treba iskoristiti sve metode pa i promenu parlamentarne većine", kazao je Šarović, dodavši da usvajanje ANP-a ne može biti uslov za formiranje te većine.

Dodik smatra da je to što govori Šarović "prevara" i da "što je više prevara, to je sve manje BiH".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side