23.06.2018 | 12:20h ► 14:13h Banjaluka

Dodik: U RS stiglo 40 britanskih specijalaca s namerom da sruše vlast

Dodik: U RS stiglo 40 britanskih specijalaca s namerom da sruše vlast Foto: Beta/Miloš Miškov
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je u RS stiglo 40 britanskih specijalaca, čiji je cilj destabilizacija Republike Srpske i stvaranje opšteg haosa u ovom entitetu.

Dodik je kazao da su oni stigli u BiH kao pripadnici EUFOR-a, ali da se radi o britanskim specijalcima, koji deluju na društvenim mrežama, prisluškuju zvaničnike RS i pokušavaju da stvore opšti haos kako bi došlo do smene aktuelne vlasti u RS ili, u najmanju ruku, do njenog slabljenja.

"Britanska vlada je izdvojila devet miliona funti za sprečavanje ruskog uticaja na ovim prostorima. Cilj je destabilizacija RS i Srbije, te unitarizacija BiH, a ne sprovođenje Dejtonskog mirovnog sporažuma", rekao je on na konferenciji za novinare.

Dodik je naveo da je jedan od ranijih visokih predstavnika u BiH, Britanc Pedi Ešdaun, "kriminalac, koji je uradio ogromno zlo RS".

"Dva njihova čoveka (britanska) prisutni su na svakom okupljanju u RS na kojem se nađe više od pet ljudi. Cilj im je da, ako ne mogu već da promene vlast u RS, da je oslabe", kazao je Dodik.

Javni servis RS, Radio-televizija RS (RTV RS), objavila je da navodno poseduje tajni dokument obaveštajnih službi o nameri velike Britanije da putem nevladinog sektora i pojedinih medija sruše vlast u RS, sa Miloradom Dodikom na čelu.

 

Bošnjački političari i vrh OBA nameravaju da u BiH nasele 150.000 migranata

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da bošnjački političari, zajedno sa vrhom Obaveštajno-bezbednosne agencije (OBA), planiraju da u Bosnu i Hercegovinu, pre izbora, propuste 150 hiljada migranata, koji bi potom zatražili azil, a potom dobili državljanstvo BIH.

Dodik je kazao da je to poznato i srpskim predstavnicima iz Saveza za promene, koji su u vlasti na nivou BiH, ali da oni ne čine ništa da to spreče.On je ocenio da oni pokušavaju da slome Republiku Srpsku, а ne da rade u njenom interesu.

Prema njegovim rečima, Republika Srpska ne prihvata evropske inicijative da problem migranata i njihovog stacioniranja bude rešen u zemljama koje su u dodiru sa zemljama EU.

Dodik ističe da je u BiH je od početka godine ušlo više migranata i da ih ima pet puta više nego što se to zvanično tvrdi.

"Ne želimo zadržavanje migranata na teritoriji RS i odbacujemo mogućnost da se migranti stacioniraju na području RS", istakao je Dodik na konferenciji za novinare.

On je naglasio da bi zadržavanje migranata na teritoriji RS bio "ozbiljan udar na naš način života".

Prema zvaničnim podacima vlasti BiH, u ovu zemlju je od početka godine ušlo oko 7000 migranata.

Najveći broj njih je smešten na području Unsko-sanskog kantona u Federaciji BiH, a oko 200 je smešteno u izbegličkom centru u Salakovcu kod Mostara.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side