13.02.2020 Beograd

Dodik: Tražiću razumevanje Vučiča za situaciju u kojoj se RS našla

Dodik: Tražiću razumevanje Vučiča za situaciju u kojoj se RS našla Foto: Beta/Miloš Miškov
Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da će u subotu od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prilikom susreta u Beogradu, tražiti "razumevanje" za situaciju u kojoj se nalazi Republika Srpska, navodeći da Ustavni sud BiH urušava status RS.

"RS može da izabere da bude ugušena za nekoliko godina odlukama Ustavnog suda koji stalno donosi odluke protivne njenim interesima ili da krene putem svoje nezavisnosti i samostalnosti", rekao je Dodik za Radio televiziju Srbiju, navodeći da se poslednjom odlukom Ustavnog suda namerava oduzeti 94.000 hektara zemljišta u vlasništvu RS.

On je najavio da će Skupština RS u ponedeljak doneti zaključke da traži od predstavnika RS u zajedničkim institucijama da ne odlučuju o bilo čemu dok se "ovo ne stavi na dnevni red i ne reši ovo pitanje".

Prema njegovim rečima, ako se to ne desi u nekom narednom periodu, kao što su mesec, dva, napraviće se drugi korak pa će Skupština RS doneti set zakona, kojima će joj se vratiti njene nadležnosti, kakve joj pripadaju Dejtonskim sporazumom.

"Povući semo saglasnost o formiranju Oružanih snaga Bosne i Hercegovijne i doneti Zakon o Vojsci RS", rekao je Dodik.

On je kazao da će Vučiću reći i da su Srbi napadnuti svuda gde žive: Crna Gora, Kosovo, Hrvatska, navodeći i da Vučić i sam to zna.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
online izdanje
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side