17.06.2017 Banjaluka

Dodik: Sledeća godina ključna za RS

Dodik: Sledeća godina ključna za RS Foto: Medija centar
Predsednik Republike Srpske i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je danas da će 2018. godina biti ključna godina za Republiku Srpsku u svakom smislu i da očekuje veliku pobedu na izborima zajedno s dosadašnjim koalicionim partnerima.

"Verujem da ćemo zajedno nastaviti i 2018. godine ostvariti veliku pobedu. Moramo kreirati politike koje će biti korisne za sve u Republici Srpskoj, čije očuvanje nam mora biti jedini prioritet i cilj", rekao je Dodik u svom obraćanju na Izbornoj skupštini Demokratskog narodnog saveza (DNS), koalicionog partnera njegovog SNSD-a.

Dodik je ocenio da RS "zaslužuje stabilnu politiku i vođstvo", što se do sada, kako je naglasio, ogledalo u koaliciji SNSD-a, DNS-a i Socijalističke partije (SP).

"Zajedno smo rasli i realizovali mnoge značajne projekte. Postoje oni koji žele da to minimiziraju, ali naši uspesi na izborima dovoljno govore o svemu", rekao je Dodik.

Na Izbornoj skupštini DNS-a jedini kandidat za predsednika stranke je njen dosadašnji lider Marko Pavić, koji je rekao da na izborima 2018. godine očekuje da DNS osvoji 100.000 glasova.

"Takođe, jedan od narednih koraka je da kandidat za predsednika Republike Srpske ili člana Predsednštva BiH bude iz DNS-a. U tome očekujem podršku koalicionih partnera", kazao je Pavić, ali nije želeo da otkrije ko bi mogli biti kandidati njegove stranke za te funkcije.

Potpredsednik SP-a Živko Marjanac rekao je da je cilj njegove partije zajednička pobeda sa SNSD-om i DNS-om na izborima 2018. godine.

Izbornoj skupštini DNS-a, kao gosti, prisustvovali su i predstavnici Srpske demokratske stranke (SDS), Partije demokratskog progresa (PDP) i Narodnog demokratskog pokreta (NDP), koji su opozicija u RS.

Potpredsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Ramiz Salkić izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje Izbornoj skupštini DNS, navodeći da je DNS stranka sa kojom dobro sarađuje, kao i da se SDA zalaže za evropske integracije i poštovanje Ustava BiH.

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić je, obraćajući se na Izbornoj skupštini DNS-a, rekao da je saradnja njegove partije sa DNS-om odlična, poželevši Pavićevoj stranci da nastavi putem političkog uspeha.

autor: MŽ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw