Dodik: RS niko ne može naterati u NATO
01.11.2019 Banja Luka

Dodik: RS niko ne može naterati u NATO

Dodik: RS niko ne može naterati u NATO Foto: print screen
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da niko ne može naterati Republiku Srpsku da prekrši odluku o vojnoj neutralnosti.

"To nam je važnije od Bosne i Hercegovine. Ja predstavljam Republiku Srpsku, ne Bosnu i Hercegovinu", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je to izjavio povodom stava lidera SDA Bakira Izetbegovića da usvajanje Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) za NATO predstavlja sprovođenje ranije usvojenih odluka institucija BiH i izraz poštovanja vladavine zakona i ustavno-pravnog sistema BiH.

Izetbegović je dodao da "ako Srbi i Republika Srpska neće u NATO, onda se neće ni ići u NATO".

Dodik je protumačio da "Izetbegović očekuje da će promeniti situaciju u RS. Sada je: "Hajde da skršimo Dodika i predamo ANP', to znači Akcioni plan za ulazak u NATO (MAP), to znači put ka članstvu", ocenio je on.

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da članstvo u NATO "ne žele samo delovi političkih elita u BiH, a velika većina građana to zapravo želi".

Komšić je za portal Radio Sarajevo rekao da u BiH "ne postoji niko ko je ovlašćen da govori u ime celih naroda", a da "svi ti koji misle da mogu govoriti u ime naroda, nikada ne prelaze prostu većinu glasača iz samo jednog naroda".

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side