18.05.2017 Banja Luka

Dodik: Putin od mene nije tražio secesiju RS

Dodik: Putin od mene nije tražio secesiju RS Foto: prtscr
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ruski predsednik Vladimir Putin nije od njega tražio secesiju od BiH, dodavši da secesija "nije na dnevnom redu", ali da ne isključuje mogućnost da se ona desi jednog dana.

''Sedeo sam s Putinom i on nije to tražio od mene. Laž je da Putin to traži, zvanični ruski stav je dejtonska BiH", rekao je Dodik za regionalnu N1 televiziju.

On je rekao da ne postoji projekat u BiH od kojeg je RS imaja koristi.

"Mi smo u zatvoru, u toru koji se zove Bosna i Hercegovina", ocenio je Dodik.

On je optužio ;bošnjačkog člana Predsedništva BiH i lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića da je "urušio institucije" BiH svojom vaninstitucionalnom odlukom da se pokrene revizija presude protiv Srbije, kao i da bošnjački političari nastoje da "održe princip žrtve".

Predsednik RS rekao je da Izetbegovićeva izjava da bi ponovo pokrenuo zahtev za reviziju presude pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu po tužbi BiH protiv Srbije za genocide govori da je Izetbegović "prolupao".

"Stradanje u Jasenovcu, gde je stradalo stotine hiljada ljudi, i zločin u Srebrenici je neuporediv i nemerljiv. To je njihov problem što nastoje da održe princip žrtve", kazao je Dodik.

Dodik nije isključio mogućnost promene nekih ministara, ocenivši da inicijativa opozicije za smenu Vlade neće proći, jer za to ne postoji dovoljan broj glasova u parlamentu RS. Dodao je da je pozicija u entitetskoj Vladi do izbora 2018. izvesna samo za premijerku Željku Cvijanović.

On je kazao da neće biti promena u vladajućoj koaliciji, bez obzira što je Demokratski narodni savez (DNS) glasao protiv vladine odluke o prodaji rudnika "Ljubija" i oborio tu odluku.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw