24.06.2019 | 12:42h ► 21:03h Sarajevo

Dodik: Tači nije pozvan u Sarajevo kao predsednik Kosova, već 'kao Priština'

Dodik: Tači nije pozvan u Sarajevo kao predsednik Kosova, već 'kao Priština' Foto: prtscr ytb
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras u Banjaluci da Hašim Tači nije pozvan na samit Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) kao predsednik Kosova, već "kao Priština".


Dodik je novinarima rekao da je poznat njegov stav o Tačiju, te da nema razloga da na samitu u Sarajevu Tačiju "svašta kaže, jer su od RS pokušali da naprave babarogu, koja to nije".

"Ako Tači pristaje da dođe u BiH, iako uz Kosovo stoji 'fusnota', neka dođe, ja nema ništa protiv", kazao je Dodik i dodao da Kosovo ostaje nepriznata zemlja.

Sarajevski portal Klix.ba objavio je danas faksimil pisma u kojem Dodik navodi da ima čast pozvati Tačija na konferenciju u Sarajevu 9. jula.

"Oduševljen sam što vas mogu pozvati na večeru za čelnike delegacija koje organizuje Predsedništvo BiH 8. jula", piše između ostalog u pismu.

Dodik je u pismu izbegao da pomene Kosovo, ali nije spomenuo ni "famoznu fusnotu" - da BiH nije priznala Kosovo, naveo je sarajevski portal.

Iz kabineta predsedavajućeg Predsedništva BiH su posle objavljivanja Dodikovog pisma Tačiju saopštili da Kosovo nije pozvano kao nezavisna država, već kao "nedefinisani subjekt s fusnotom".

Još su naveli da je poziv uputilo Predsedništvo BiH, a ne Dodik kao član Predsedništva BiH.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side