Dodik: Ne prihvatam nikakve ucene oko formiranja Saveta ministara BiH
14.10.2019 Sarajevo

Dodik: Ne prihvatam nikakve ucene oko formiranja Saveta ministara BiH

Dodik: Ne prihvatam nikakve ucene oko formiranja Saveta ministara BiH Foto: Beta/AP/Darko Vojinović
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik informisao je danas šefa Delegacije EU i specijalnog predstavnika EU u BiH Johana Satlera da je spreman raditi na svim evropskim pitanjima, podsetivši da je to dogovoreno i sa Evropskom komisijom u Briselu, prilikom sastanka članova Predsedništva BiH u februaru.

Dodik je rekao da na tome, kako je ocenio, nije urađeno dovoljno, jer je "očigledno da je uslovljavanjem od ostala dva člana Predsedništva Godišnjim nacionalnim planom (ANP) kao preduslovom za formiranje Saveta ministara žrtvovan evropski status BiH".

Na današnjem sastanku u Sarajevu Dodik je prenio Satleru da pri ovakvom stanju stvari, gde se, kako je naglasio, pokušava formiranje vlasti uslovljavati NATO članstvom, nije siguran da li je moguće u ovom momentu formirati vlast.

"Jedino racionalno je da se formira Savet ministara i da se što pre na dnevni red stavi evropska agenda", rekao je on.

Dodik je istakao da se ne mogu prihvatiti nikakve ucene.

"Ambasador Satler je naglasio da se ubrzano mora raditi na formiranju Saveta ministara, odnosno vlasti u BiH, jer su zbog toga zarobljena mnoga evropska sredstva za značajne projekte u BiH", saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

Satler je početkom septembra zamenio Larsa Gunara Vigemarka na mestu šefa Delegacije EU u BiH i specijalnog predstavnika EU za Balkan.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side