Dodik: Lideri stranaka iz RS u subotu kod Vučića, Srbija treba da zatraži ukidanje OHR
18.09.2019 Banja Lukia

Dodik: Lideri stranaka iz RS u subotu kod Vučića, Srbija treba da zatraži ukidanje OHR

Dodik: Lideri stranaka iz RS u subotu kod Vučića, Srbija treba da zatraži ukidanje OHR Foto: Beta / Dragan Gojić
Srpski član Predsedništva BiH i lider Saveza nezavisnih socijademokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je danas da će se u subotu u Beogradu održan sastanak predsednika parlamentarnih političkih stranaka iz Republike Srpske sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"U subotu u 12 časova svi predsednici parlamentarnih političkih stranaka iz RS će održati sastanak sa Vučićem i njegovim saradnicima kako bi ga upoznali sa ovom situacijom", kazao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je dodao da Srbija kao potpisnica Dejtonskog sporazuma treba da zatraži izveštaj visokog predstavnika o njegovom radu i da oceni da li je taj rad bio u skladu sa Dejtonskim sporazumom i Ustavom BiH.

Prema njegovim rečima, Srbija treba da reaguje i, kao potpisnica Dejtonskog sporazuma, treba da se ogradi od visokog predstavnika i da zatraži ukidanje mandata OHR-a u BiH.

U Banjaluci je danas održana sednica Glavnog odbora SNSD-a na kojoj je neprihvatljivom ocenjena Deklaraciju Stranke demokratske akcije (SDA) i istaknuto da Republika Srpska treba da traži afirmaciju prava na samoopredeljenje.

U Deklaraciji SDA se zagovarajubustavne promene s ciljem uspostavljanja Republike BiH, koja bi imala tri nivoa vlasti – državni, regionalni i lokalni.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side