10.07.2018 Banjaluka

Dodik: Hapšenje petorice Srba svedoči o tragičnom položaju srpskog naroda na Kosovu

Dodik: Hapšenje petorice Srba svedoči o tragičnom položaju srpskog naroda na Kosovu Foto: prtscr ytb
Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da hapšenje petorice Srba u okolini Gnjilana svedoči o tragičnom položaju srpskog naroda.

"Svi Srbi konačno moraju da se uključe u zaštitu naših sunarodnika od torture koja vlada na Kosovu i Metohiji i bahate vlasti koju podržavaju velike sile, pre svega SAD i EU, i koja se oseća nedodirljivom i misli da može da čini šta hoće", rekao je Dodik novinarima u Modriči.

On je, kako prenosi Srna, ocenio da se zločini nad Srbima ne procesuiraju na Kosovu, kao ni u BiH, već da se u najmanju ruku prećutkuju, ako se i ne podržavaju javno. Dodao je da je Kosovo "bazično za sve što smo postigli u kontinuitetu razvoja naše nacije".

Komentarišući ubistvo lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, Dodik je rekao da se činjenice očigledno prikrivaju i da nema napretka u rasvetljavanju ovog zločina. "Javnost zna da su zatraženi satelitski snimci, koji se ne dozvoljavaju. Sve to utiče na totalno nepoverenje i potrebu da se Srbi homogenizuju gde god se nalaze", rekao je on.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side