Dodik: Firma koju odredi Vlada Srbije kupuje polovinu bijeljinskog Orla
20.09.2018 Beograd

Dodik: Firma koju odredi Vlada Srbije kupuje polovinu bijeljinskog Orla

Dodik: Firma koju odredi Vlada Srbije kupuje polovinu bijeljinskog Orla Foto: prtscr ytb
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio da je danas dogovoreno da firma koju odredi Vlada Srbije dobije 50 odsto vlasništva kompanije u Bijeljini "Orao", za proizvodnju i remont, i ocenio da je to pokušaj da se obezbedi sigurnost posla.

Dodik i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin su danas posetili kompaniju "Orao", saopštilo je u Begradu Ministarstvo odbrane Srbije.

Vulin je ocenio da je to preduzeće strateški važno za razvoj vazduhoplovstva u Srbiji.

"Upravo zbog toga i ove godine smo u poslove s 'Orlom' uložili nešto više od tri miliona evra i kompanija može da računa u narednih pet godina da obim saradnje neće padati ispod toga. Za nas je 'Orao' veoma bitan, baš kao što je i Republika Srpska beskrajno bitna za Srbiju", rekao je Vulin.

Dodik je ocenio da je Srbija najvažnija zemlja za regionalnu stabilnost i da je na čelu sa Aleksandrom Vučićem rekla da je "spremna da brani svoju slobodu svog naroda u celini".

"Mi smo pročitali da to znači i našeg prostora. Zato možemo zajedno da ulazimo u vlasničke i poslovne odnose. Tu najveći doprinos daje ministar odbrane Aleksandar Vulin i nadam se da ćemo brzo rešiti sve po tom pitanju", rekao je Dodik.

Direktor "Orla" Milan Prica je rekao da je "cilj današnje posete bilo proširenje saradnje i ulaganje u fabriku", i da je yadovoljan ishodom.

Kompanija "Orao" A.D. za remont i proizvodnju u Bijeljini bavi se delatnošću u okviru vazduhoplovstva. Osim važnog partnerstva s Republikom Srbijom, "Orao" između ostalog izvozi motore na indijsko, englesko i italijansko tržište.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side