Đukanović: Na putu ka EU ne smeju nas obeshrabriti skeptične poruke
11.07.2019 Podgorica

Đukanović: Na putu ka EU ne smeju nas obeshrabriti skeptične poruke

Đukanović: Na putu ka EU ne smeju nas obeshrabriti skeptične poruke Foto: prtscr ytb
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je večeras na prijemu povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore, da savremena Crna Gora već živi svoj evropski život, te da je u ostvarenju ciljeva ne sme obeshrabriti komplikovanje procesa na evropskoj i globalnoj sceni.

"Ne smeju nas obeshrabriti ni neke skeptične poruke koje ovih dana dolaze s važnih evropskih adresa. Mi sa Balkana moramo pokazati Evropi da je politika proširenja njena najbolja politika. Učinićemo to najubedljivije sprovođenjem reformi, izgradnjom institucija i jačanjem vladavine prava, kao i ljudskih prava i sloboda po evropskim merilima", dodao je Đukanović na prijemu na Cetinju.

Đukanović je rekao da je pretpostavka za to učvršćivanje regionalne stabilnosti i bolje međusobno infrastrukturno povezivanje.

"Time ćemo odgovorno doprinositi i evropskoj bezbednosti, u nadi da će nove strukture briselske administracije, dok jača populizam svuda u svetu, vizionarski osavremeniti antifašističke temelje na kojima je nastao projekat ujedinjene Evrope, i tako je učiniti konkurentnom u vremenima novih tehnoloških dostignuća i globalnih previranja u današnjem svetu", rekao je on.

Kako je dodao, čak nezavisno od toga da li će, i u kojoj meri, politika proširenja biti jedan od prioriteta novih evropskih struktura, Crna Gora će nastaviti da jača partnerski odnos sa EU.

"Jer za našu zemlju nema alternative suštinskoj pripadnosti savremenoj evropskoj civilizaciji", rekao je on.

Prijemu na Cetinju su prisustvovali predstavnici političkog života, bivši najviši državni funkcioneri, kao i predstavnici diplomatskog kora.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side