Đukanović: Bez integracije regiona u EU nema mira, stabilnosti i napretka
05.06.2020 Podgorica

Đukanović: Bez integracije regiona u EU nema mira, stabilnosti i napretka

Đukanović: Bez integracije regiona u EU nema mira, stabilnosti i napretka Foto: PrtScn
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je danas da bez integracije u Evropsku uniju nema mira, stabilnosti i napretka regiona.

"Crna Gora ima nepokolebljivu viziju da odigra ulogu dobrog primera i bude promoter evropskih vrednosti u regionu, uz još veću odlučnost i posvećenost reformama", rekao je Đukanović na sastanku s ministrom spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom koji je u poseti Crnoj Gori.

Đukanović je pozdravio dobre učinke šestomeesečnog predsedavanja Hrvatske EU koje se okončava 30. juna, a roteklo je, kako je rekao, u izuzetno teškim uslovima pandemije.

Naglasio je da je zalaganje Hrvatske za region bilo ne samo "u duhu dokazanog dobrosusedstva i prijateljstva, već i u interesu EU".

Istakao je da je važno da EU, kroz najavljeni ekonomsko-investicioni plan, obezbedi podršku koja je "kapitalno važna za oporavak od teških posledica pandemije, i doprinese infrastrukturnom približavanju regiona i Evrope".

Ministar Grlić Radman je kazao da je njegova poseta Crnoj Gori, kao prva poseta zvaničnika Hrvatske inostranstvu od izbijanja pandemije, ne samo simbolična, već je "poruka snažne podrške Crnoj Gori i njenoj evropskoj perspektivi".

"Svaka zemlja mora pokazati da zaslužuje epitet stabilizatora, ako želi put u Evropsku uniju, a Crna Gora je dokazala da je na tom putu. Hrvatska je prijatelj Crne Gore u NATO i zagovornik njene evropske ideje, a hrvatska zajednica u Crnoj Gori, dok neguje i čuva svoj hrvatski identitet, ostaje lojalna državi Crnoj Gori", poručio je šef hrvatske diplomatije.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side