12.11.2017 Skoplje

Dimitrov kritikivao odluku Kosova da dodeli novac porodicama članova

Dimitrov kritikivao odluku Kosova da dodeli novac porodicama članova Foto: prtscr ytb
Ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov kritikovao je odluku Kosova o novčanoj pomoći porodicama članova "Kumanovske grupe", koje je skopski sud osudio za terorizam.

Na sastanku s kosovskom ministarkom za evropska pitanja Zuratom Hodža, Dimitrov je rekao da odluka o davanju novčane podrške porocicama državljana Kosova (koji su osuđeni u Makedoniji), "nije u duhu građenja evropske budućnosti regiona zasnovane na vladavini prava, što je zajednički interes.

U sudskom procesu nazvanom "Divo naselje" 34 pripadnika "Kumanovske grupe", muškaraca albanske nacionalnosti sa Kosova i iz Makedonije su početkom novembra u Skoplju osuđena na doživotne i dugogdišnje kazne zatvora zbog terorizma.

Posle tih prvostepenih presuda na Kosovu su u znak protesta zapaljene zastave Makedonije, a kosovska vlada je donele odluku da dodeli 219.000 evra porodicama pripadnjika "Kumanvske grupe".

Nikola Dimitrov i Zurata Hodža razgovarali su u subotu na marginama regionalne konferencije "Građenje kapaciteta i regionalne saradnje u procesu evropske integracije zemalja Zapadnog Balkana", koja je održana u Ministarstvu spoljnih poslova Makedonije.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side