Dikić na sudu u Podgorici negirao krivicu za umešanost u zaveru
24.05.2017 Podgorica

Dikić na sudu u Podgorici negirao krivicu za umešanost u zaveru

Dikić na sudu u Podgorici negirao krivicu za umešanost u zaveru Foto: prtscr ytb
Grupa državljana Srbije okrivljenih za navodni pokušaj državnog udara u Crnoj Gori među kojiima je i penzionisani komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić negirala je danas pred sudom u Podgorici bilo kakvu umešanost u osujećenu zaveru.

"Ja sam žrtva i proizvod optužnice... Nisam prirpemao, niti pokušao da izvršim, niti izvršio to što mi se stavlja na teret" - kazao je pred sudom vidno uznemireni Dikić koji je u pritvoru skoro osam meseci.

On je negirao da poznaje bilo koga iz opozicionog Demokratskog fronta, i tvrdio da nije imao nikakvu komunikaciju s čelnicima opozicionog saveza, a takođe optuženima za navodnu zaveru čiji je cilj bio sprečavanje Crne Gpre da uđe u NATO.

Pred Višim sudom u Podgorici danas se održava pripremno ročište posle kojeg sud treba da se izjasni o optužnici protiv 14 ;državljana Rusije, Srbije i Crne Gore, optuženih za stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj terorizma.

U sudnici je bilo šest optuženih koji su već skoro osam meseci u pritvoru. Pojavljivanje na prirpemnom ročištu po zakonu nije obavezno. ;Odbrana je bila saglasna u oceni da je optužnica "neodrživa, paušalna", a posebno spornim je ocenjeno to što je zasnovana na iskazu svedoka-saradnika tužilaštva Aleksandra Sinđelića koga je jedan od advokata odbrane Goran Petronijević nazvao "slobodnim saradnikom bezbednosne agencije" i "instruiranim svedokom".

Odbrana je od suda tražila da, ukoliko prihvati optužnicu, ona bude dopunjena.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side