13.04.2019 | 21:11h ► 21:25h Tirana

Demonstracije u Tirani, sukobi sa policijom

Demonstracije u Tirani, sukobi sa policijom Foto: Beta / AP / Hektor Pustina
Pristalice albanskih opozicionih partija protestvovale su danas u Tirani, zahtevajući ostavku vlade i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

 

 

Hiljade demonstranata iz svih delova Albanije okupile su se danas u Tirani na glavnom gradskom bulevaru sa antivladinim parolama i sloganima, bacajući pirotehnička sredstva i druge projektile na policajce, a ona je odgovorila suzavcem i vodenim topovima.

Ministar policije Sander Lješaj je rekao da su demonstranti napali policajce kao i da je pet policajaca povređeno. 

Foto: Beta / AP / Visar Kryeziu

Premijer Edi Rama koji se nalazi u inostranstvu izrazio je žaljenje zbog napada na policiju na svom tviter nalogu i napisao da su u pitanju "fizički ekscesi jedne očajničke politike".

Demokratska partija desnog centra, koja je vodeća opoziciona stranka, optužuje levičarsku vladu Socijalističke partije da je korumpirana i da je povezana sa organizovanoim kriminalom što premijer Edi Rama i vlada negiraju.

Foto: Beta / AP / Visar Kryeziu

Lider demokrata Ljuljzim Baša je zatražio "hitnu političku smenu", uz uspostavljanje prelazne vlade u kojoj ne bi bilo mesta za Edija Ramu kao i raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora. 

U protestima koji su počeli sredinom februara demonstranti su više puta pokušavali da uđu u zgrade parlamenta i vlade, na šta je policija odgovarala upotrebom suzavca i vodenih topova.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side