Dečaci osumnjičeni za zlostavljanje maloletnice smešteni u ustanovu socijalne zaštite u Crnoj Gori
18.03.2019 Podgorica

Dečaci osumnjičeni za zlostavljanje maloletnice smešteni u ustanovu socijalne zaštite u Crnoj Gori

Dečaci osumnjičeni za zlostavljanje maloletnice smešteni u ustanovu socijalne zaštite u Crnoj Gori Foto: Pixabay
Viši sud u Bijelom Polju odredio je trojici maloletnika starijih od 14 godina, osumnjičenih da su više meseci zlostavljali tri godine mlađu đevojčicu, meru privremenog smeštaja u ustanovi socijalne i dečje zaštite "Ljubović" u Podgorici.

Tužiteljka Ljubinka Madžgal tražila je pritvor za maloletnike, a sudija Vanja Rakonjac koja je donela odluku rekla je za Pobjedu da se svrha zbog čijeg ostvarenja je pritvor predložen može postići i blažom merom.

Trojici maloletnika iz Berana stavljeno je na teret krivično delo "obljuba sa detetom". Jedan od njih tereti se i za krivična dela "nedozvoljene polne radnje" i "ucena", a drugi i za "dečju pornografiju".

Pet dečaka iz škole, od kojih su dvojica mlađi od 12 godina, sumnjiče se da su devojčicu duži vremenski period zlostavljali, snimali, a zatim ucenjivali i primoravali da im donosi dragocenosti iz kuće koje su kasnije preprodavali i međusobno delili novac.

Da se nešto loše dešava roditelji devojčice saznali su prošlog petka, kada im je neko od rođaka javio da devojčica nosi u školu zlato i daje dečacima.

Otac devojčice ispričao je za Vijesti da su dečaci delovali kao organizovana banda i da su je odvodili iza jednog kioska, jer su znali da tu nema kamera.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side