20.09.2018 Banja Luka

Davor Dragičević dao rok vlastima da do 25. septembra uhapse ubice njegovog sina

Davor Dragičević dao rok vlastima da do 25. septembra uhapse ubice njegovog sina Foto: Beta / Hina / Danijel Kasap / DS
Davor Dragičević, otac ubijenog 21-godišnjeg mladića Davida Dragićevića, izjavio je jutros ispred Policijske uprave Banjaluka da je 25. septembar rok koji daje vlastima da uhvate ubice njegovog sina i nalogodavce ubistva, a da posle toga od preuzima stvari u svoje ruke.

"Rok je 25. septembar u 18 časova. Posle toga idemo u lov na zločince i ubice. Imamo sve, imena, prezimena, brojeve telefona, komunikacije, ljudi iz MUP-a RS", kazao je Davor Dragičević posle neprospavane noći ispred Policijske uprave Banjaluka.

On je istakao da će do 25. septembra biti ispred PU Banjaluka, a da će spavati na Trgu Krajine.

"Ne idem više kući, nemam kuću", kazao je Dragičević.

Grupa članova "Grupa za Davida" i građana s njim je provela noć ispred PU Banjaluka.

Davor Dragičević za ubistvo i saučesništvo u ubistvu optužuju policiju, sam vrh MUP-a RS-a, kao i entitetsko rukovodstvo.

Dragičević je sa članovima grupe "Pravda za Davida" i ostalim građanima koji ga podržavaju ispred PU Banjaluka došao sinoć, nakon što je jedan muškarac upao na Trgu Krajine na skup posvećen ubijenom mladiću, uhvatio Dragičevića za ruku i pripretio mu.

Policija je reagovala sa zakašnjenjem, pa se skup sa Trga Krajine preselio ispred PU Banjaluka.

Muškarac koji je provocirao Davora Dragičevića je uhapšen, a radi se o Đorđu Markoviću, koji je navodno iz Brčkog.

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo telo nađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvena u Vrbas, kod tvrđave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je smrt "zadesna", a tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on bio otet, mučen, silovan i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS.

U međuvremenu, Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv dvojice kriminalističkih tehničara koji su bili na uviđaju po nalaženju tela i uništili donji veš mladića, koji je mogao da bude jedan od ključnih dokaza o načinu na koji je David Dragičević ubijen.

Porodica mladića tvrdi da je njegovo ubistvo planirano ranije, zbog čega je i izrežirana pljačka kuće porodice Rađen, kako bi se pokojni mladić kriminalizovao.

Visoki funkcioneri MUP RS tvrdili su da je u krvi mladića nađen LSD, mada u Banjaluci ne postoji laboratorija za tu vrstu toksikoloških nalaza, a naknadno toksikološko veštačenje u Beogradu i u Austriji pokazalo je da u krvi Davida Dragičevića nije bilo teških droga.

Od 26. marta se na Trgu Krajine svako veče održavaju skupovi "Pravda za Davida", na kojima se traži otkrivanje ubica i nalogodavaca ubistva mladića.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side