13.09.2017 Priština

Darmanović: Pitanje demarkacije granice sa Kosovom za nas je zatvoreno

Darmanović: Pitanje demarkacije granice sa Kosovom za nas je zatvoreno Foto: prtscr ytb
Ministar inostranih poslova Crne Gore Srđan Darmanović izjavio je danas da je za Crnu Goru pitanje demarkacije granične linije sa Kosovom zatvoreno i da veruje u demokratske kapacitete institucija Kosova, kao i da će strpljivo sačekati rešenje pitanja granice sa Kosovom.

Kako prenosi portal gazetablic.com Darmanović je u Podgorici, u raspravi na "Građanskom času" Centra za demokratsku traziciju, izjavio da Crna Gora ne može da utiče na odluke Vlade Kosova u vezi sa demarkacijom, kao ni na odluke koje se odnose na smenu predsednika i cele Vladine komisije za demarkaciju granične linije sa Crnom Gorom.

"Mi imamo vrlo dobre odnose sa Kosovom i nemamo nikakve sumnje da će se tako nastaviti. Za Crnu Goru to je pitanje zatvoreno i nećemo se tome vraćati. Verujemo u demokratske kapacitete institucija Kosova i strpljivo ćemo sačekati rešenje pitanja granice sa Kosovom", kazao je Darmanović.

Vlada Ramuša Haradinaja je na prvoj sednici donela odluku o smeni Murata Meha sa funkcije predsednika komisije Vlade Kosova za demarkaciju granice sa Crnom Gorom i na to mesto imenovala Špejtima Bulićija.

Bulići je u prošlom sazivu kosovskog parlamenta bio poslanik Demokratskog saveza Kosova, a oštro se protivio Sporazumu o demarkaciji koji su 26. avgusta 2015. potpisali u Beču visoki predstavnici dve zemlje.

Haradinaj je u predizbornoj kampanji kazao da će, čim postane premijer, rasformirati postojeću saziv komisije za demarkaciju granice i formirati novi.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side