Crnogorsko tužilaštvo: Predsednik Skupštine nije lažno svedočio u slučaju
13.09.2019 Podgorica

Crnogorsko tužilaštvo: Predsednik Skupštine nije lažno svedočio u slučaju

Crnogorsko tužilaštvo: Predsednik Skupštine nije lažno svedočio u slučaju Foto: pixabay
Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici je podnelo optužni predlog zbog lažnog svedočenja u slučaju "Ramada" i to protiv jednog funkcionera vladajuće Socijaldemokratske partije i petoro službenika Železnice Crne Gore.

Optuženi su funkcioner Socijaldemokrata (SD) Emil Durumbašić, kao i zaposleni u Direkciji za željeznicu Kimeta Merulić, Jugoslav Becić, Milan Banković, Miroslav Kukavičić i Tanja Dašić.

Kako se navodi, predsednik Skupštine i SD Ivan Brajović nije među optuženima, jer je utvrđeno da nije lažno svedočio.

Poslanik Mladen Bojanić javno je tvrdio da je skup Socijaldemokrata, partije Ivana Brajovića, u hotelu "Ramada" plaćen iz sredstava Direkcije za željeznice Crne Gore.

Radnica hotela "Ramada" koja je Bojaniću predala račune dobila je otkaz.

U međuvremenu je bivši direktor Direkcije za železnicu Nebojša Obradović (SD) pravosnažno osuđen za zloupotrebu položaja na tri meseca zatvora, uslovno na dve godine zbog plaćanja partijskog skupa Socijaldemokrata u "Ramadi" novcem preduzeća kojim je rukovodio.

U prvostepenoj presudi se između ostalog navodi da je Obradović kriv što je 3. i 8. februara 2016. godine, kao direktor Direkcije Železnice, protivpravnim iskorišćavanjem službenog položaja, pomogao političkoj partiji "Socijaldemokrate" a pri tom oštetio državni budžet i Direkciju Železnice.

Predsednik Skupštine Ivan Brajović je tokom saslušanja kazao da nijedan skup njegove partije nije platila Direkcija za željeznice.

"Ne smatram da skupove moje partije treba da plaćaju državni organi. Ne pada mi na pamet da to oni plaćaju. Nemam saznanja ni da je bilo koji državni organ platio bilo koji skup koji je prethodio osnivanju SD-a", rekao je Brajović.

Brajović je u sudnici ocenio da je slučaj iskonstruisan u cilju kompromitovanja SD-a.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side