18.09.2019 Podgorica

Crnogorski biznismen objavio novi snimak o navodnoj korupciji u Tužilaštvu

Crnogorski biznismen objavio novi snimak o navodnoj korupciji u Tužilaštvu Foto: PrtScn
Odbegli biznismen Duško Knežević objavio je danas snimak na kojem navodno razgovara sa sekretarom Vrhovnog državnog tužilaštva Nenadom Vujoševićem koji tvrdi da mu je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić obećao da će pustiti Kneževićevog kuma na slobodu.

Muškarac na snimku tvrdi da se sastao sa glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem i Kneževiću garantuje da će njegov kum, Dejan Sekulić, koji je uhapšen u avgustu, biti pušten na slobodu "u poneđeljak".

On na snimku kaže da mu je Katnić rekao da nema ništa protiv Kneževića i da bi pustio njegovog kuma da nije objavio prvi snimak i najavio da će objaviti današnji.

Muškarac predsedniku Atlas grupe kaže da se ne inati, na šta mu ovaj odgovara da mu je cilj da ide u rat do kraja.

On ga moli da ne objavljuje snimke i da mu garantuje da će Sekulić biti pušten.

Ovo je drugi snimak koji je dostavio Knežević u poslednjih nekoliko dana koji se odnosi na korupciju u vrhu pravosuđa.U prethodnom snimku, navodno Vujošević, tvrdi da je novac predao vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću.

Nakon objavljenog snimka, Tužilaštvo je na konferenciji za novinare saopštilo da sumnjiče Vujoševića da je deo kriminalne grupe koju je formirao odbegli biznismen Duško Knežević, a da ne postoji ni naznaka sumnje da je vrhovni državni tužilac Ivica Stanković uzimao novac.

Saopšteno je i da je Vujošević pod prismotrom duže od godinu dana, ali da je napustio Crnu Goru 13. septembra te da još uvek ne znaju je li pobegao ili je na odmoru ili lečenju.

Protiv Kneževića se vodi više istraga Specijalnog tužilaštva koje se odnose na utaju poreza, pranje novca i zloupotrebu službenog položaja. Predsednik Atlas grupe Knežević izbegao je hapšenje odlaskom iz Crne Gore u Veliku Britaniju, čiji je takođe državljanin.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
online izdanje
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side