Crnogorska partija: Dačić da podnese ostavku zbog mržnje prema Crnogorcima
29.01.2020 Podgorica

Crnogorska partija: Dačić da podnese ostavku zbog mržnje prema Crnogorcima

Crnogorska partija: Dačić da podnese ostavku zbog mržnje prema Crnogorcima
Crnogorska partija pozvala je danas ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića da "smesta" podnese ostavku zbog kako su naveli, diskriminacije koju ispoljava prema građanima Srbije crnogorske nacionalnosti.

Stranka je u saopštenju osudila "konstantne zapaljive izjave o etničkim Crnogorcima koje ponavlja ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić".

"Na popisu iz 2011. godine je bilo 38.527 Crnogoraca u Srbiiji, što je za oko 30.000 manje nego na popisu 2002. kada ih je bilo 69.049. Ministar Dačić kaže da je žrtva velikocrnogorske agresije, a nas je sve manje, a on sve duže na vlasti. Nama se ne dozvoljava upotreba jezika u opštini Vrbas na šta imamo pravo, a on je ugrožen. Interesantno viđenje stvarnosti", piše u saopštenju.

Ocenjuje se da Dačić "uporno targetira Crnogorce i Crnogorke izjavama tipa: Crnogorci da se vrate u Crnu Goru, neće imati ko da rukovodi u Srbiji".

"Takvim izjavama huškaju se građani Srbije da etničke Crnogorce posmatraju kao 'uzurpatore' unutar Srbije i omalovažava se doprinos koji su generacije etničkih Crnogoraca dale razvoju Srbije u mnogobrojnim oblastima", stoji u saopštenju Crnogorske partije.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 31.01.2020, 11:56h DOGOVOR NACIONAL-KOMUNISTA

    Crna Gora i Srbija se moraju osloboditi od ostatka nacional-komunista i njihovih stranaka koji su izazvali ratove da bi se obogatili i ostali na vlasti. Neće im uspeti opet da prevare pravoslavne Srbe i da ih svađaju sa braćom.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side