13.02.2019 | 10:50h ► 11:01h Podgorica

Crna Gora raspisala nacionalne poternice za vođama škaljarskog klana

Crna Gora raspisala nacionalne poternice za vođama škaljarskog klana Foto: pixabay.com
Crna Gora je raspisala nacionalne poternice za Igorom Dedovićem i Jovanom Vukotićem, koji važe za vođe škaljarskog klana, objavila je podgorička Pobjeda.

 


Poternice su raspisane zbog sumnje da su njih dvojica sa Milićem Minjom Šakovićem u martu 2016. godine pucali na Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

Šaković je pre šest dana uhapšen u podgoričkom hotelu "Hilton".

Dedović je u bekstvu, dok se Vukotić nalazi u pritvoru u Srbiji, gde služi kaznu zbog falsifikovanja pasoša.

Kako Pobjeda piše, u toku je postupak za raspisivanje međunarodne poternice za Vukotićem i Dedovićem.

Stupar je ranjen u vatrenom obračunu u Kotoru marta 2016. godine. Napadač je, kako je tada saopšteno, pucao u Stupara s leđa i teško ga ranio, dok Radonjić nije povređen. Njih dvojica su pripadnici kavačkog klana.

Rat škaljarskog i kavačkog klana počeo je 2014. godine posle nestanka gotovo 300 kilograma kokaina iz skladišta u Valensiji. Taj sukob je do sada odneo više od 30 života, uključujući petoro slučajnih prolaznika.

 

Jovica Vukotić: Optužnicu protiv mene i brata diktiraju kriminalci

Kotoranin Jovan Jovica Vukotić, koji je u policijskim evidencijama označen kao vođa "škaljarskog klana", u pismu upućenom redakciji Dana negirao je bilo kakvu povezanost sa pokušajem ubistva sugrađana Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

Vukotić tvrdi da su optužbe da je učestvovao u napadu na Radonjića i Stupara zasnovane na lažnim izjavama odbeglih pripadnika "kavačkog klana" i da je upravo na osnovu njihovih iskaza, tri godine nakon spornog događaja, policija "rasvetlila" ovaj slučaj.

Vukotić je saopštio da ima dokaze da godinama nije bio ni blizu granice Crne Gore, što govori da nije mogao da učestvuje u oružanom napadu na Radonjića i Stupara u Kotoru.

"Da sam osumnjičen za pokušaj dvostrukog ubistva saznao sam iz medija. U Crnoj Gori je, kao što sami znate, sve moguće, pa i da preko medija saznate da ste 2016. godine učestvovali u nekom vatrenom obračunu i da ste direktni izvršilac. Naravno da je to očekivano, s tim da će me za ovih pet meseci koliko se nalazim u CZ Republike Srbije, pod optužbom da sam u dalekoj Turskoj koristio makedonski pasoš koji pritom nije bio ni falsifikovan, što vam je dokazalo grafološko veštačenje, u Crnoj Gori optužiti za, u najmanju ruku, napad na institucije sistema, kao što su optužili mog brata Igora u procesu koji se vodi protiv njega", naveo je on u pismu.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side