Crna Gora: Dvoje poginulo, 26 povređenih u saobraćajnoj nesreći
30.05.2020 Podgorica

Crna Gora: Dvoje poginulo, 26 povređenih u saobraćajnoj nesreći

Crna Gora: Dvoje poginulo, 26 povređenih u saobraćajnoj nesreći Foto: pixabay.com
Dve mlađe devojke su poginule, dok je 26 osoba povređeno u sudaru autobusa i automobila, na magistralnom putu Danilovgrad – Nikšić.

 

 

Nesreća se dogodila kada su se sudarili minibus kompanije "Glušica" koji se kretao ka Podgorici, i automobil marke Folksvagen budvanskih registarskih tablica koji se kretao ka Nikšiću, nakon čega je minibus slete u provaliju pored puta, a automobil udario u stenu.

Direktor Opšte bolnice dr Ilija Ašanin kazao je da je prvi pacijent primljen u 9 časova i da je ukupno primljeno njih 26, od kojih je 19, nakon urađene dijagnostike i ukazane pomoći vraćeno na kućno lečenje, dok je sedmoro zadržano na bolničkom lečenju.

"Od njih sedmoro petoro je zadržano zbog ozbiljnosti povreda u jedinici Intezivne nege, jedan povređeni je zadržan na hirurgiji i drugi na odeljenju ortopedije. Devojčica od devet godina je odmah operisana zbog povrede unutrašnjih organa i krvarenja i sada se oseća dobro i stabilnih je vitalnih parametara. Ostala je u jedinici intezivne njege zbog nastavka lečenja", kazao je Ašanin medijima.

Prema njegovim rečima svi koji se nalaze u jedinici intezivne nege su stabilnih vitalnih paranetara i reč je uglavnom o povredama i prelomima ekstremiteta i rebara.

Autobus sa 24 putnička mesta, kretao se iz pravca Nikšića ka Podgorici. Od siline udara minibus je završio je 15-ak metara ispod puta, a sa njega je otpao točak i skotrljao se pored puta.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side