Bregu: Parlamentarni dijalog Zapadnog Balkana i EU preko potreban
17.01.2020 Tirana

Bregu: Parlamentarni dijalog Zapadnog Balkana i EU preko potreban

Bregu: Parlamentarni dijalog Zapadnog Balkana i EU preko potreban Foto: Beta/RCC/Armand Habazaj
Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu rekla je danas u Tirani da je parlamentarni dijalog Zapadnog Balkana i Evropske unije o budućnosti regiona preko potreban.

 


Ona je na otvaranju Konferencije parlamentarnih komisija za evropske integracije zemalja obuhvaćenih procesom stabilizacije i pridruživanja Jugoistočne Evrope (COSAP) rekla da je RČ spreman da pomogne u institucionalnom dijalogu.

"Rešavanje političkih, ekonomskih, društvenih, kulturoloških i sigurnosnih izazova u našem regionu nije odgovornost samo vlada. Parlamentarna podrška preduzetim reformama nužna je da se osigura da se potrebe i glas građana čuju, što je i veoma važan deo Berlinskog procesa", rekla je Bregu.

Ona je dodala da uključenost nacionalnih parlamenata ima potencijal da doprinese jačanju političke stabilnosti i unapređenju regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu.

Konferenciju su, zajedno sa Bregu, otvorili i predsednik Parlamenta Albanije Gramoz Ruci, predsedavajuća Odbora za evropske integracije albanskog Parlamenta Rudina Hajdari, šef delegacije Evropske unije u Albaniji Luiđi Soreka i kopredsedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Albanije Taulant Bala.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side