Boki 13 ostaje u pritvoru, odlučio apelacioni sud u Skoplju
04.10.2019 Skoplje

Boki 13 ostaje u pritvoru, odlučio apelacioni sud u Skoplju

Boki 13 ostaje u pritvoru, odlučio apelacioni sud u Skoplju Foto: Pixabay
Apelacioni sud u Skoplju odlučio je danas da prvoosumnjičeni u aferi "Reket" Bojan Jovanovski ostaje u pritvoru u skopskom istražnom zatvoru, u kojem se nalazi od 15. jula.

Apelacija nije prihvatila zahtev Jovanovskog, poznatog pod estradnim imenom Boki 13, za ukidanje pritvora zato što je istraga završena i jer mu je loše zdravstvno stanje, ocenjujući da i dalje postoji opasnost od bekstva i da ponovi krivično delo za koje je osumnjičen.

Treći razlog za određivanje prtovra Jovanovskom – uticaj ne svedoke, kako je objašnjeno, više ne postoji, jer je završena istraga za slučaj "Reket" kojem su sa Jovanovskim osumnjičeni i Zoran Milevski poznat kao Zoki Kičevac i razrešena specijana tužiteljka Katica Janeva.

Kao i u slučaju Jovanovskog, apelacioni sud u Skoplju je 1. oktobra odlučio da trećeosumnjičena Janeva ostaje u pritvoru zbog opasnosti od bekstva, dok je prethodno skopski krivični sud drugoosumnjičenog Milevskog 24. septembra pustio u kućni pritvor.

Njih troje su, prema istrazi, uzeli 1,5 miliona evra od jednog od najbogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva da bi on dobio bolji tretman u istrazi afere "Imperija" Specijanog tužilaštva koje je četiri godine vodila Janeva.

Istražni postupak u tom slučaju Tužilaštvo za organizovani kriminal Severne Makedonije započelo je 5. jula, kada su uhapšeni i i pritvoreni ;Jovanovski i Milevski, dok je Janeva ;u pritovoru u istražnom zatvoru "Skoplje" u naselju Šuto Orizari od 21. avgusta.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side