Bojanu Jovanovskom i Zoranu Milevskom po drugi put produžen pritvor
13.09.2019 Skoplje

Bojanu Jovanovskom i Zoranu Milevskom po drugi put produžen pritvor

Bojanu Jovanovskom i Zoranu Milevskom po drugi put produžen pritvor Foto: Pixabay
Krivični sud u Skoplju osumnjičenima u istrazi u aferi "Reket" Bojanu Jovanovskom i Zoranu Milevskom danas je po drugi put za 30 dana produžio pritivor u kojem se nalaze već dva meseca.

Kako je saopšteno, odluka o produženju pritvora doneta je na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal Severne Makedonije i protv tog rešenja "stranke imaju pravo da se žale Apelacionom sudu".

Dvojica osumnjičenih u istrazi popularno nazvanoj "Reket", Bojan Jovanovski – Boki 13 i Zoran Milevski - zvani Zoki Kičevac, od 15. jula se nalaze u pritvoru istražnog zatvora "Skoplje", gde im se 21. avgsta pridružila trećeosumnjičena - specijalna tužiteljka Katica Janeva.

Tužilaštvo za organizovani kriminal njih troje sumnjiči za iznudu 1,5 miliona evra od jednog od nabogatijih Makedonaca, biznismena Jordana Kamčeva, da bi dobio bolji tretman u istrazi u krivičnom slučaju "Imperija" u kojoj je prvoosumnjičen.

Predistražni postupak u slučaju "Reket" vodi se od početka maja, a istražni postupak od 15. jula, kada su uhapšeni Jovanovski i Milevski.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side