Apelacioni sud odlučio da Janeva ostane u pritvoru zbog opasnosti od bekstva
01.10.2019 Skoplje

Apelacioni sud odlučio da Janeva ostane u pritvoru zbog opasnosti od bekstva

Apelacioni sud odlučio da Janeva ostane u pritvoru zbog opasnosti od bekstva Foto: pixabay
Apelacioni sud u Skoplju odlučio je danas da razrešena specijalna tužiteljka Katica Janeva ostaje u pritvoru u skopskom zatvoru, iako je završena istraga u slučaju "Reket" u kojem je trećeosumnjičena.

Kako su preneli lokalni mediji, Apelacioni sud je ukinuo drugi osnov za pritivor - uticaj na istragu nakon što je od Tužilaštva za organizovani kriminal Severne Makedonije obavešten da je istraga završena, ali je ocenio da i dalje postoji opasnost od bekstva i odbacio žalbu Janeve na pritvor.

Advokati Katice Janeve, koja je u protovoru u istražnom zatvoru "Skoplje" u naselju Šuto Orizari od 21. avgusta, ;tražili da dobije blažu meru i da bude puštena da se brani sa slobode, uz davanje garancije u imovini.

Janeva je, zajedno sa neformalnim vlasnikom kablovske 1TV Bojanom Jovanovskim – Bokijem 13 i Zoranom Milevskim, poznatim kao Zoki Kičevac, osumnjičena u istrazi slučaja iznude "Reket".

Njih troje su, prema istrazi, uzeli 1,5 miliona evra od jednog od najbogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva da bi on dobio bolji tretman u istrazi afere "Imperija" koji vodi Specijano tužilaštvo.

Istražni postupak u tom slučaju je započet ;5. jula, kada su uhapšeni i u skopskom zatvoru pritvoreni Jovanovski i Milevski, koji je 24. septembra pušten u kućni pritvor.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side