Amfilohije pozvao vernike pod Ostrog 12. maja: Sveti Vasilije najbolja vakcina
09.05.2020 Podgorica

Amfilohije pozvao vernike pod Ostrog 12. maja: Sveti Vasilije najbolja vakcina

Amfilohije pozvao vernike pod Ostrog 12. maja: Sveti Vasilije najbolja vakcina Foto: prtscr ytb
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je danas da očekuje da će hiljade ljudi doći 12. maja u manastir Ostrog, na dan slave Svetog Vasilija Ostroškog i ocenio da je taj svetac "najbolja vakcina protiv mnogih korona".

Amfilohije je podgoričkim Vijestima kazao da još uvek nije doneta odluka da li će u Nikšiću biti održana litija povodom slave svetog Vasilija Ostroškog, ili će ta tradicija biti prekinuta zbog vladinih mera na sprečavanju širenja koronavirusa, koje i dalje zabranjuju javna okupljanja.

Vladino koordinaciono telo nadležno za donošenje i sprovođenje mera u vezi sa sprečavanjem širenja korona virusa, odobrio je juče obrede u verskim objektima u pristustvu građana, pose 50 dana zabrane.

Vlada je precizirala da su obredi mogući pod uslovom da se u verskim objektima nalazi najviše jedna osoba na 10 metara kvadratnih, a izvan objekta maksimalno 20 osoba, uz distancu od dva metra, sa maskom na licu i dezinfekciju ruku na ulazu i izlazu u verski objekat.

Mitropolit očekuje da će nadležni "pustiti narod", jer je to "elementarna stvar".

"Očekujem da će doći i narod, kao i svake godine. Očekujem da će pustiti narod, to je elementarna stvar. I da će u Ostrogu da bude uobičajena svečanost... Svi koji su dolazili, a hiljade ih je dolazilo, prilika je da dođu i da to bude najveća molitva i pobeda koronavirusa", kazao je Amfilohije.

On smatra da je sveti Vasilije "najbolja vakcina protiv mnogih korona".

"A posebno protiv ovog sadašnjeg koronavirusa. Prema tome, ako neko hoće, a svi hoćemo, da se iscelimo od ovog virusa i od drugih virusa, prirodno je da će Dan svetog Vasilija biti dan molitve za isceljenje od koronavirusa", zaključio je mitropolit.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side