Amfilohije: Da nova vlast isceli Crnu Goru od 'bratoubistva i bogoubistva'
23.09.2020 Beograd

Amfilohije: Da nova vlast isceli Crnu Goru od 'bratoubistva i bogoubistva'

Amfilohije: Da nova vlast isceli Crnu Goru od 'bratoubistva i bogoubistva' Foto: prtscr
Mitropolit crnogorsko-primorski Spske pravoslavne crkve Amfilohije rekao je danas da se nada da će nova vlast Crne Gore biti biti jedinstvena i da će pomoći da se "narod i zemlja iscele" od, kako je rekao: "opakijeg virusa od korone - bratoubistva i bogoubistva", koji je "trovao i do danas truje Crnu Goru".

Amfilohije je u Gornjem manastiru Ostrogu rekao da se "ponovo razbuktao oganj vere", objavljeno je na sajtu mitropolija.com.

"Narod se oslobodio straha i ustao da brani svetinje od bezbožnika koji su svojim bezakonjem, nazvanim zakonom o slobodi veroispovjesti, zapretili da će da otmu i sebi i svojoj vlasti prisvoje Božije hramove", ponovio je on.

Rekao je i da "naravno svetinje pripadaju Crnoj Gori, ali ne pripadaju bezbožnicima nego Crkvi Hristovoj koja na ovim prostorima postoji od apostolskih vremena".

Amfilohije je rekao da su "svetinje bile ugrožene od naslednika onih koji su bili zatrovani duhom bogomržnje i bratomržnje, i koji su na bratomržnji gradili svoju vlast 1941-1945. godine".

Mitropolit je rekao da "nikada u istoriji nije bilo da bezbožnici, bezbožna vlast stvara svoju crkvu" i to, kako je ukazao, "negirajući jednu Crkvu koja ovđe postoji od apostolskih vremena pa sve do vremena Svetoga Save, od kojega ova Mitropolija u ovakvoj formi i obliku postoji već 800 godina".

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side