08.11.2018 Priština

Ambasadorka Kapitanović: Hrvatska ne podržava ideju korekcije granica između Kosova i Srbije

Ambasadorka Kapitanović: Hrvatska ne podržava ideju korekcije granica između Kosova i Srbije Foto: pixabay
Ambasadorka Hrvatske na Kosovu Marija Kapitanović izjavila je da Zagreb ne podržava ideju korekcije granica između Kosova i Srbije, jer to kako je ocenila, neće doprineti sigurnosti regiona, već umesto rešenja može otvoriti dodatna pitanja.

"Što se tiče korekcije granica iz ugla nekoga ko dolazi iz zemlje koja je doživela tešku prošlost, mi ne mislimo da je to najbolje moguće rešenje", kazala je ambasadorka u intervjuu za dnevnik Zeri.

Govoreći o liberalizaciji viza za Kosovo, ona je kazala da je u toku proces konsultacija među članicama EU ali nije mogla da precizira da li će građani Kosova u bliskoj budućnosti moći da se kreću bez viza u Šengen zoni.

Ambasadorka je izrazila zabrinutost zbog činjenice da su mnogi investitori iz Hrvatske obeshrabreni da ulažu na Kosovu zbog nedostatka transparentnosti u javnim tenderima i procedurama javnih nabavki.

"Iako kompanije ispunjavaju kriterijume, ponekad se događa da one budu isključene iz takmičenja bez jasnog obrazloženja", rekla je Kapitanović.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side