Ambasada Srbije: Respiratori nisu konfiskovani, naneta šteta Srbiji
26.03.2020 Podgorica

Ambasada Srbije: Respiratori nisu konfiskovani, naneta šteta Srbiji

Ambasada Srbije: Respiratori nisu konfiskovani, naneta šteta Srbiji Foto: Pixabay.com
Ambasada Srbije u Podgorici saopštila je danas da Srbija nikada nije konfiskovala respiratore za Crnu Goru.

U reagovanju se navodi da je takvim medijskim navodima "naneta velika šteta istini, Srbiji, svim njenim građanima i njenoj Ambasadi u Crnoj Gori".

"Ta ili bilo koja druga takva roba nije bila oduzeta na granici", navodi se u saopštenju i dodaje da ni diplomatskim i bilo kojim putem nisu bili obavešteni od strane Crne Gore o ovom pitanju.

RFZO Srbije je po zakonitoj proceduri i ugovoru, dodaju, respiratore kupio od firme Medical Invovation i nije imao nikakva saznanja o bilo kakvom drugom poslovnom aranžmanu sa Crnom Gorom."O svemu tome detaljno i istinito nas je upoznala svojim saopštenjem Uprava carina Srbije, kao i crnogorska kompanija Farmon iz Danilovgrada”, navodi se u reagovanju.

Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore saopštio je danas da tri respitora koje je naručio nisu mogli biti isporučeni jer je u Srbiji na snazi zabrana izvoza medicinske opreme kao i da nisu bili avansno plaćeni.

Prethodno je direktor Fonda za zdravstvo Sead Čirgić kazao Vijestima da su od pet respiratora, koje je Fond za zdravstveno osiguranje naručio od predstavnika švedskog proizvođača, tri juče zadržana na granici sa Srbijom, a potom i konfiskovani.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side