Ambasada SAD u BiH: Pojedini političari i mediji šire smešne teorije zavera
19.10.2018 Sarajevo

Ambasada SAD u BiH: Pojedini političari i mediji šire smešne teorije zavera

Ambasada SAD u BiH: Pojedini političari i mediji šire smešne teorije zavera Foto: Pixabay
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH danas je odlučno odbacila, kako je navedeno, potpuno smešne teorije zavera koje šire pojedini političari i mediji u njihovoj službi.

"Šokantno je da ti pojedinci sa govornica iznose potpune laži, posebno uzimajući u obzir koliko je lako pobiti njihove neosnovane tvrdnje. Takva retorika je neodgovorna, zapaljiva i izvan svih demokratskih normi", navodi se u saopštenju u kojem se ne precizira o kojim je političarima i medijima je reč.

Iz ambasade SAD-a su istakli da je očigledno da se odredjene političke grupe boje da će njihove koruptivne i nezakonite aktivnosti biti istraživane i procesuirane.

"Umesto da se usredsrede na pitanja od stvarne važnosti za gradjane BiH, njihova sebična logika je da pokušaju zavarati gradjane stvaranjem lažnih neprijatelja", navodi se u saopštenju.

Iz američke ambasade poručuju da SAD "neće dopustiti da budu prikazane kao neprijatelj ljudi u BiH kada je jasno da drugi aktivno rade protiv interesa samih gradjana".

"U skladu s našom dugogodišnjom podrškom suverenitetu, teritorijalnom integritetu i stabilnosti BiH, kao i dobrobiti svih gradjana ove zemlje, nastavićemo insistirati na merama neophodnim za izgradnju pravosudnog sistema koji će se boriti protiv terorizma i korupcije, kao i merama za poboljšanje verodostojnosti i transparentnosti izbora, uključujući i ukazivanje na izborne prevare svaki put kada ih uočimo", dodaje se u saopštenju.
 
 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side