Šarović: Nećemo oprostiti Dodiku uvođenje BiH u NATO
11.02.2020 Banjaluka

Šarović: Nećemo oprostiti Dodiku uvođenje BiH u NATO

Šarović: Nećemo oprostiti Dodiku uvođenje BiH u NATO Foto: ptscr youtube
Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je da srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku i aktuelnoj vlasti u Republici Srpskoj njegova stranka neće oprostiti uvođenje BiH u NATO.

"Uvođenja u NATO je velika nacionalna greška i izdaja. SDS neće oprostiti aktuelnoj vlasti i ključnom čoveku, Miloradu Dodiku", kazao je Šarović na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je dodao da je "tihi ulazak u NATO već sada potpuno očigledan", navodeći da će uskoro početi upis perspektivne vojne imovine na državu BiH, što je jedna od obaveza države ka NATO integraciji.

"Mislim da će sve doći na naplatu onim faktorima koji su prevarili celu naciju i jednu republiku zarad interesa, koji ne bi trebalo da žrtvuju nacionalnu bezbednost i odluke koje su duboko ukorenjene u svesti celog našeg naroda", naglasio je Šarović.

On je dalje rekao da će SDS prikupiti dovoljan broj potpisa za sazivanje posebne sednice parlamenta RS kako bi se raspravljalo o odgovornosti zvaničnika iz RS koji uvode BiH u NATO.

Predsednik SDS-a je ocenio da se „mora reći cela istina javnosti i da su oni, koji se predstavljaju kao nacionalni heroj, obični lažljivci".

"Moramo da kažemo da je BiH u Akcionom planu za članstvo (MAP) i da je to određeno usvajanjem Programa reformi i da imenujemo one koji su to učinili i kažemo da su nas slagali i zloupotrebili Narodnu skupštinu RS", naveo je Šarović.

On je još kazao da SDS podržava napore da se usvoje izmene Izbornog zakona, koje za sada treba da budu "male, ali nužne", s obzirom na to da se u oktobru održavaju lokalni izbori u BiH.

"Velike izmene i zadiranje u Ustav i mnogo odredbi je gubljenje vremena", ocenio je Šarović.

Prema njegovim rečima, treba usvojiti izmene Izbornog zakona kako bi osvojeni mandat pripadao političkim partijama, a ne pojedincima, potom kako bi se uveo elektronski nadzor i skeniranja glasačkih listića, te kako bi se reformisalo glasanje putem pošte.

 

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side