Zvuci Srbije u Karnegi Holu
17.09.2018 Njujork

Zvuci Srbije u Karnegi Holu

Zvuci Srbije u Karnegi Holu
Ljubitelji muzike, kao i svi oni koji su zainteresovani da nešto više nauče o Srbiji, uskoro će moći da uživaju u izuzetnom dogadjaju.

Piše: Marija Šajkaš (Njujork)

 

Celovečernji koncert pod nazivom „Putovanje kroz zvuke Srbije“ održaće se u čuvenom Karnegi Holu, 24. septembra ove godine i tom prilikom će se publici predstaviti veći broj izvodjača kojima je zajednička ljubav prema srpskom melosu, ritmu i izrazu.

Pijanistkinja i edukator Jasna Popović osmislila je koncert tako da obuhvata 700 godina postojanja srpske muzike. Tako da će  bna sceni biti za svakoga ponešto, od tradicionalne I duhovne muzike, preko klasičnih kompozicija, opera I džeza. Medju atrakcijama su vokalni ansambl “Rosa”  nastao na američkom univerzitetu Berkli koji neguje takozvanu srpsku grlenu muziku kao I brojni izvodjači poreklom iz Srbije, ali i stranci specijalizovani za izvodjenje srpskih numera.

“Mnogi poznati kompozitori uključujući Čajkovskog i Bartoka su bili inspirisani srpskom muzikom i deo toga želimo da prenesemo i na slušaoce koncerta”, rekla je Jasna Popović. Ona je dodala da koncerta ne bi bilo bez podrše Kancelarije za Dijasporu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Konzulata Srbije u Njujorku i rada brojnih volontera. 

Na program u Karnegi Holu, 24. septembra sa početkom u 20 časova učestvovaće sledeći umetnici:

Protodjakon Jovan Aničić,  Jasna Popović, Piano, Vokalni sastav Rosa koji čine Aleksandra Denda (Srbija), Tiffany Wilson (USA), Shilpa Ananth (Indija), Eleni Arapoglou (Grčka), Astrid Kuljanić (Hrvatska) iValentina Blú Lombardi (Italija), Katherine Whyte, Sopran, Djordje Nešić, Piano, Alma Mićić, Jazz solista, Rale Mićić, Gitara, Abe Rabade, Piano, Bend Marko Djordjević & Sveti koji čine Marko Djordjević, Bubnjevi, Petar Krstajić, Bas, Justin Salisbury, Piano .

 

izvor: Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side