25.02.2019 Beograd

Žene su bolji vozači

Žene su bolji vozači Foto: Pixabay
Muškarci tvrde da ženama nije mesto za volanom, ali britanski naučnici imaju naučnu potvrdu da su one zapravo daleko bolji vozači, samo se ne hvale svojim sposobnostima

Muškarci tvrde da ženama nije mesto za volanom, ali britanski naučnici imaju naučnu potvrdu da su one zapravo daleko bolji vozači, samo se ne hvale svojim sposobnostima. Stručnjaci su, na osnovu studija, došli do zaključka da su pripadnice lepšeg pola smirenije tokom vožnje, dok muškarci lako izgube živce. One pritom retko, ili gotovo uopšte, ne trube, što znači da manje ometaju saobraćaj.

Osim toga, damama vožnja nije nešto u čemu bi trebalo da se dokažu, dok je pripadnicima jačeg pola upravo to. Studije pokazuju da će žene radije stati na žuto svetlo na semaforu dok će muškarci dati gas i projuriti u nadi da se crveno neće upaliti. One ne presecaju put drugim vozačima i ređe koriste mobilni tokom vožnje.

Stručnjaci su zaključili i da će se žene uvek pripremiti za put i istražiti rutu kojom će voziti, dok se muškarci uglavnom kreću kao da već sve znaju.

autor: AP izvor: Novosti.rs
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side