10.08.2018 Vranje

Vranjanci sve češće zovu policiju zbog komšija koje puštaju preglasnu muziku

Vranjanci sve češće zovu policiju zbog komšija koje puštaju preglasnu muziku Foto: pixabay
Od početka leta policijski službenici u Vranju dva do tri puta nedeljno intervenišu na poziv građana koji se žale da neko u njihovoj blizini emituje preglasnu muziku, rečeno je danas agenciji Beta u Policijskoj upravi Vranje.

Kako je rečeno, policija na teren izlazi sa komunalnom policijom odmah po prijavi građana, kako bi utvrdila da li je prijava verodostojna i ako se utvrdi da je muzika preglasna, posebno u vreme predviđeno za odmor, počiniocu pišu prekršajnu prijavu.

"Dešava se da neko pusti malo glasnije muziku u vreme koje je predviđeno za odmor, a komšija iz zgrade ili iz kuće pored to prijavi, i da policija po izlasku na teren ustanovi da se radi o prekršaju. Nije masovna pojava ali ima relativno često takvih prijava, mada se dešava i da komšije stišaju muziku dok policija izađe na lice mesta", rekli su u policiji.

Zbog "narušavanja javnog reda i mira izvođenjem muzičkih sadržaja" do sada su uglavnom prekršajno kažnjavane komšije, ljubitelji glasnije muzike, dok su u manjoj meri kažnjavani i kafići na koje su se Vranjanci žalili da glasnu muziku emituju i u vreme koje je predviđeno za odmor. 

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side