Vozite u svom domu Trku kroz Francusku
08.07.2011 Logan, SAD

Vozite u svom domu Trku kroz Francusku

Vozite u svom domu Trku kroz Francusku
Ne može svako da vozi Trku kroz Francusku, ali novi kućni bicikl opremljen savremenim tehnološkim rešenjima mogao bi da pruži osećaj koji je najbliži stvarnoj trci biciklista.

Američki proizvođač bicikla ICON Health&Fitness, proizveo je kućni bicikl koji je prigodno nazvao ProForm Tour de Frans. Sa ovim biciklom moguće je osetiti sve uspone i nizbrdice, kao i nalete vetra s kojima moraju da se izbore momci koje ovih dana gledamo u živim prenosima iz Francuske.

Ovaj bicikl, za koji kažu da je zvanični trenažni bicikl Trke kroz Francusku, ima ugrađenu bežičnu vezu i može automatski da preuzme s interneta bilo koju rutu na svetu, zahvaljujući programima iFit.com i Google Maps. Koristeći geospecifične podatke ugrađene u Googlove mape bicikl automatski podešava nagnutost kako bi simulirao stvarne terenske uslove (uzbrdice i nizbrdice), dok funkcionalnost nazvana “Inteligentni otpor vetra”, automatski podešava otpor u saglasnosti s visinom i težinom vozača. 

Konačni rezultat je odlična vežba bez saobraćajnih smetnji, rupa na drumu i lošeg vremena, bez konkurenata, iznenadnih padova i vožnje u gusto pakovanoj grupi, pod uslovom da je kućni biciklista spreman da olakša novčanik za 1300 dolara.

autor: A. Spasić izvor: DayLife/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side