Voda i njena toplota kao izvor života
23.04.2019 Beograd

Voda i njena toplota kao izvor života

Voda i njena toplota kao izvor života Ilustracija / Foto: Pixabay.com
Da bismo bili zdravi i vitalni, da bismo bili u svom najboljem izdanju, svakoga dana treba da popijemo 2,5 litar tople vode. Ako vam nije jasno zbog čega, odgovor leži u sledećim ciframa. Ljudsko telo u sebi sadrži u proseku od 55% do 78% vode. Mišići su 75% sastavljeni od vode, mozak 90%, krv 83%, kosti čak 22%. Zato svakoj ćeliji našeg tela treba voda, zato čovek može da živi mesec dana bez hrane, ali samo 7 dana bez vode.

Različita tradicionalna i drevna saznajnja svedoče o blagotvornosti vode po telo i um.  Japanci i Indijci su u tome možda najdalje otišli, pa su od ispijanja vode napravili čitavu filozofiju koja može unaprediti naše fizičko i mentalno zdravlje.

Japanci veruju da je “slab stomak” uzrok mnogih oboljenja, a najbolja terapija za to je unošenje tople vode. Japanska tradicionalna medicina preporučuje ispijanje nekoliko čaša vode odmah nakon buđenja, čak i pre jutarnje rutine kao što je pranje zuba. Topla voda ispira ceo organizam, čisti vaš stomak i budi vaš digestivni trakt.

 

Evo i preciznog recepta koji japanska medicina preporučuje:

•    Čim se probudite popijte 600ml tople vode na prazan stomak

•    Posle toga, 45 minuta ništa ne treba jesti, a najbolje je da se do dva sata ne jede ništa

•    Pijenje bilo kakve vode posle i tokom jela je zabranjeno

•    Pijenje tople vode polako treba podizati na veće količine tokom dana kako bi se dostigao unos tople vode na minimum 2,5 litara na dan za odraslog čoveka

I Indijci veruju u lekovitost ispijanja tople vode u jutarnjim satima. Ajurveda je tradicionalna indijska medicina stara vekovima i zasnovana na pažljivom posmatranju reakcija ljudskog tela i njegovoj povezanosti sa prirodom. Prvo pravilo ajurvede je ispijanje tople vode ujutru na prazan stomak. Za razliku od Japanaca oni ne preciziraju količinama vode, ali insistiraju na tome da mora da bude topla.

Ipak, da biste pili zdravu, toplu i prirodnu vodu ne morate ni u Japan ni u Indiju.  Tu je Voda Voda koja stiže iz Banje Vrujci. U podnožju Divčibara i Rajca izvire voda temperature od 26- 28 stepeni celzijusa.

Prirodno je filtritana kroz slojeve krečnjaka i izvire sa dubine od 605 metara, potpuno bistra i biološki čista. Zahvaljujući dobro izbalansiranom sastavu savršeno je  jedinstvo minerala i soli i idealna voda za svakodnevno korišćenje. Pogodna je za pacijente sa reumatizmom, artritisom i sterilitetom. Pomaže u regulisanju krvnog pritisla i gastritisa. Oslobađa vaš organizam od toksina. Utiče i na vašu lepotu, smanjuje kilažu i podočnjake, a povećava koncentraciju i raspoloženje…. I još mnogo toga. Voda, njeni čistota i toplota, - najprostiji recept za to da budete najbolji sebi i drugima.

Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side